Burun estetiği, ameliyatla veya ameliyatsız olarak yapılabilmektedir. Ameliyatsız burun estetiği uygulamalarından biri botokstur. Burun ucunu kaldırabilmek amacıyla gerçekleştirilen bu işlem sırasında, burun ucunu aşağıya çeken kasa enjeksiyon yapılarak kasın geçici süre fonksiyon görmemesi sağlanır. Böylelikle burun ucunda bir miktar kalkma sağlanır.
Ek olarak rinoplasti sırasında yapılan diğer önemli advertisementımlar da bulunmaktadır. Bunlar şunları içerir:
Açık burun ameliyatı sonrasında oldukça dikkat etmeli ve burnun hassasiyeti iyileşene kadar zarar verecek hareketlerden kesinlikle kaçınılmalıdır.
Eğer ki sinüzitiniz akut alevli değil ise, yani ateş halsizlik gibi belirtileriniz yok ise bu durum burun ameliyatı olmanıza engel değildir. Öte yandan burun ameliyatı ile beraber sinüzit gelişmesinde rolü olan septum deviasyonu, konka hipertrofisi gibi faktörler de tedavi edilebilir.
Kişinin öz saygısını kazanmasından tutun çevre ile olan iletişimine kadar etkileyebilecek bu operasyon kaliteli bir yaşamı da beraberinde getirmektedir.
Sefalik Trim: Alt lateral kıkırdakların kesilmesiyle burun ucunun pasif olarak yükselmesine izin verir.
Kapalı rinoplasti ise, operasyon sırasında burun derisinin kaldırılmaması ve içeriden müdahale edildiği anlamını taşımaktadır.
Her iki burun boşluğunu birbirinden ayıran burun estetiği rinoplasti jelibon septum dediğimiz kısmen kıkırdak, kısmen kemikten oluşan perde şeklindeki yapının doğuştan veya tramvatik nedenlerle kıvrımlı olması septumun deviasyonu diyoruz.
Ultrasonik enerji kullanarak kemik dokuyu kesen bir cihaz olarak bilinen Piezo cihazı ile rinoplasti ameliyatlarımı yapmaktayım. Bu cihazı tercih etmemdeki en büyük sebep kemik dokuya istediğim şekli dokuya zarar vermeden verebilmektir.
Beslenme sırasında sodyumdan uzak durmak şişliğin daha hızlı inmesine gardenımcı olacaktır. Ameliyattan sonra buruna buz veya buz torbası gibi nesneler konulmamalıdır.
Bu durum, cerrahi tekniklerin başarısına veya hastanın dokularının iyileşme kapasitesine bağlı olarak değişkenlik gösterir. Hastalar genellikle operasyon sonrası kalıcı değişikliklerden memnun kalır ve ek bir müdahaleye ihtiyaç duymazlar.
Rinoplasti ameliyatından hemen sonra şişlik yaşanır. Şişme, cildin içinde ve altında sıvı birikmesi nedeniyle meydana gelir. Rinoplasti ameliyatı sonrası şişlik aşamaları şunlardır:
Ancak genellikle bir sene içerisinde şişliğin büyük bir kısmı kaybolacaktır. Bu sebeple ikinci bir operasyonun gerekli olduğu durumlarda bile en az bir sene beklemek tavsiye edilir.
Estetik rinoplastilerin çoğu burun içinden yapıldığından görülebilir yara izi yoktur. Sadece yöntem geniş burun kanatlarını daraltmayı gerektiriyorsa her iki burun kanadı kıvrımında zor farkedilir bir iz bırakacak kesi yapılır.